TURKIJE

titel: WE COULD BE THE SAME

auteur: Ferman Akgül

componist: Ferman Akgül

groep: MANGA

 

         

Huffington Post: Turkije in top-5

 

Donderdag 20 mei

De Amerikaanse progressief-liberale krant "The Huffington Post" voorspelt een top-5 positie voor de Turkse inzending. Dat schrijft hoofdredacteur Will Adams vandaag.

Adams beschrijft de angst van de EU om Turkije toe te laten. Immers, zegt hij, tegenstanders schilderen dit land af als "een vreemde cultuur en religie die on-Europees zijn." Echter, de Turkse inzending voor het songfestival is in zijn ogen het enige rocknummer dat zou kunnen winnen. Het nummer is totaal on-Turks, heeft niets etnisch. "Als de vakjury voor dit lied valt, in combinatie met diaspora stemmen, dan eindigt Turkije zeker in de top-5", aldus Adams.


bron: The Huffington Post

 

Biografie MaNga

De groep MaNga bestaat uit Ferman Akgül (zang), Yağmur Sarıgül (gitaar), Cem Bahtiyar (bas), Efe Yılmaz (draaitafels) en Özgür Can Öney (drum). De groep werd opgericht in 2001 en speelde voornamelijk in achterafzaaltjes tot ze 2e werden in een talentenjacht. Ze kregen een contract bij Sony en in 2004 werd hun eerste album meteen een groot succes. De band trad op met vele grote namen uit de Turkse muziekscene en was te zien op diverse popfestivals. MaNga was al langere tijd favoriet om Turkije te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het was dus geen verrassing dat zij de Turkse kleuren mogen verdedigen in Oslo.


bron: wikipedia