DUITSLAND

titel: SATTELITE

auteurs: Julie Frost & John Gordon

componisten: Julie Frost & John Gordon

zangeres: LENA MEYER-LANDRUTH

 

         

Duitse kandidate 2011: Lena Meyer-Landruth

 

maandag 31 mei

Iedereen dacht zaterdagnacht dat het een grap was, maar inmiddels is het tot drie maal toe gezegd: Lena Meyer-Landruth wil volgend jaar haar titel verdedigen.

Gisteren, tijdens de huldiging in Hannover, herhaalde Stefan Raab deze wens nog eens. Lena bevestigde bereid te zijn deel te nemen. In een nieuwe serie "Unser star für...." zal dan het juiste liedje worden uitgekozen. Of het allemaal echt doorgaat? We zullen zien!


bron: oikotimes

 

Lena geland in Hannover

 

zondag 30 mei

Lena Meyer-Landruth is vanmiddag, rond half vier, op het vliegveld van Hannover geland.

In een live uitzending via de ARD en Pro7 was te zien dat Lena werd ontvangen door de Nedersaksische minister-president Christian Wolf en enkele duizenden Duitse fans. Via de megafoon van een aanwezige politiewagen sprak Lena de fans toe. "Ga toch naar huis, het regent!", merkte Lena op om de fans daarna te bedanken voor hun komst.

In een Limousine zal Lena naar het stadhuis van Hannover gereden worden, alwaar zij gehuldigd zal worden. Ook dit is, om 17.00, live via de ARD te zien.

 

Biografie Lena Meyer-Landruth

Lena Meyer-Landruth werd op 23 mei 1991 in Hannover geboren. Als kind van vijf begon ze al met dansen en zat op ballet, Jazzballet, leerde hiphop en showdans. In 2007 richtte ze met een schoolvriendin het zangduo "Stenorette 2080" op. Samen schreven ze hun eerste eigen liedjes.

Eind 2009 meldde Lena zich aan als kandidate voor "Unser Star für Oslo", de Duitse selectie voor het songfestival. Meer dan 4500 mensen meldden zich aan. Lena werd uitgekozen bij de laatste 20 en uiteindelijk ging ze er met de hoofdprijs vandoor: Duitsland vertegenwoordigen.

In de Duitstalige landen heeft Lena met "Sattelite" inmiddels een grote hit.


bron: wikipedia