OEKRAÏNE

titel: SWEET PEOPLE

auteur: Olena 'Alyosha' Kucher

componisten: Borys Kukoba, Olena Kucher & Vadim Lisitsa

zangeres: ALYOSHA

 


         

Alyosha komt op voor het milieu

 

Zondag 23 mei

Ruslana steunde de Oranjerevolutie, Ani Lorak kwam op voor aidspatiënten en Svetlana Loboda vroeg aandacht voor huiselijk geweld. De Oekraïense zangeres van dit jaar, Alyosha, vraagt aandacht voor het milieu.

Alyosha organiseerde vandaag een voetbalwedstrijd onder de deelnemers in Oslo. Onder andere leden van de Moldavische, de Litouwse en uiteraard de Oekraïense delegaties speelden mee. In de rust kwam een aantal als wereldleider verklede figuren aandacht vragen voor het milieu.


bron: songfestivalweblog

 

Biografie Alyosha

Alyosha, die eigenlijk Olena Kucher heet, werd geboren in Zaporozje op 14 mei 1986. Natuurlijk zong ze als kind al in het schoolkoor, wie niet, en zag ze al wat studio's van binnen. Ze studeerde popvocalen aan de universiteit voor Kunst en Cultuur in Kyiv. Haar grote doorbraak kwam toen ze het festival "Jalta 2006" won. Twee jaar later sleepte ze wéér een eerste prijs in de wacht op een internationaal festival, "Songs of the sea". Heel Oekraïne kent Alyosha echter van haar grote hit "Snow". Logisch dus, dat men haar verkoos om het land te vertegenwoordigen.


bron: Eurovision Artists Magazine