AZERBEIDZJAN

titel: DRIP DROP

auteur: Sandra Bjurman

componisten: Anders Bagge & Stefan Örn

zangeres: SAFURA

 

 

 

       

Safura via Moskou naar Oslo

 

 

Maandag 17 mei

Zangeres Safura, die voor Azerbeidzjan mee zal doen en behoorlijk favoriet is, is inmiddels in Oslo aangekomen. Ze reisde echter via de vorige Eurovisiestad, Moskou.

Safura trad in Moskou op en had ontmoetingen met verschillende Eurovisiedeelnemers, onder anderen AySel (Azerbeidzjan '09), Ani Lorak (Oekraïne '08) en Phillip Kirkorov (Rusland '95).

Azerbeidzjan favoriet bij bookmakers

Donderdag 13 mei

Elk jaar zijn ze er weer: de voornamelijk Britse bookmakers. Soms krijgen ze gelijk, maar vaak ook zitten ze er gigantisch naast. Dit jaar noemen ze Azerbeidzjan als topfavoriet.

De zangeres die voor Azerbeidzjan meedoet heet Safura. Zij is erg in haar sas met haar favorietenrol en doet er alles aan die te behouden. Zo heeft ze onder anderen een 'Balkanversie' van haar lied 'Drip drop' laten maken door niemand minder dan Željko Joksimovic, die voor Servië in 2004 tweede.

 

Biografie Safura

Safura Alizade (Baku, 20 september 1992) is een zangeres en saxofoniste uit Azerbeidzjan. Als kind zong ze in verschillende kinderbandjes en leerde piano, viool en saxofoon spelen. Safura won de talentenjacht "Yeni Ulduz" op de Azerbeidzjaanse televisie. In 2010 won ze de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival. Vier weken later besloot de jury haar het lied "Drip drop" mee te geven.


bron: wikipedia