ISRAËL

titel: MILIM

auteur: Noam Horev

componist: Tomer Hadadi

zanger: HAREL SKAAT

 

         

Harel Skaat blij met hyve!

Maandag 24 mei

Voor vele artiesten wordt een hyve opgericht, zo ook voor Harel Skaat. Maar niet veel buitenlandse artiesten laten ook weten daar blij mee te zijn. Harel wel!

Vannacht ontving oprichtster Jade van Baest een berichtje van Harel Skaat. Hij bedankte haar en de fans voor het opzetten van deze hyve. Harel houdt zijn fans dus in de gaten.


bron en foto: Harel Skaat hyve

 

Biografie Harel Skaat

Harel Skaat aanschouwde het levenslicht in Kfar Saba op 8 augustus 1981. Als zesjarig jongetje deed hij mee aan een talentenjacht, waarmee hij zijn eerste tv-optreden had. Zijn echte doorbraak kwam vele jaren later. In 2004 was hij deelnemer aan "Kokhav nolad", de Israelische versie van Idols. Tot veler verbazing won Harel nét niet.

Zijn naam was echter voorgoed gevestigd in Israël. In 2005 speelde hij een rol in de musical "He who dreamed", gebaseerd op de laatste tien jaren van het leven van de vermoorde premier Rabin. In 2006 bracht hij zijn eerste album uit waarna vele hits volgden.

Strubbelingen met zijn platenmaatschappij verhinderden echter een tweede album en deelname aan het Eurovisie Songfestival in Moskou in 2009. De rechter stelde uiteindelijk Harel in het gelijk. Het album kwam en de Eurovisiedeelname ook.


bron: Eurovision Artists Magazine