DENMARK

titel: IN A MOMENT LIKE THIS

auteurs: Thomas G:son & Henrik Sethsson

componisten: Thomas G:son, Erik Bernholm & Henrik Sethsson

duo: CHANÉE & N'EVERGREEN

 

         

Denemarken tegenvaller van 2010

 

Vrijdag 21 mei

Bij de bookmakers staat Denemarken telkens in de top-5. Echter, tot nu toe heeft Denemarken de favorietenrol tijdens de repetities niet echt waargemaakt.

Chanée en N'evergreen lijken niet op elkaar ingespeeld, zingen niet altijd even zuiver en lijken erg ongeïnspireerd. Christina Chanée erkend dat het nog allemaal niet vlekkeloos gaat, maar wijt de problemen voornamelijk aan de rook. "We moeten de rook onder controle zien te krijgen. We hadden om droog ijs gevraagd, niet om dikke rook. Het gevaar is dat de rook in onze kelen komt."

 

bron: eurovision.tv

 

Biografie Chanée & N'Evergreen

Christina Chanée

Christina Birch Wongskul is de dochter van een Deense moeder en een Thaise vader. Toen ze 17 was won ze al verschillende talentenjachten. In 2004 won ze een soundtrackcompetitie en mocht ze soundtracks schrijven voor "Anja after Viktor" en de titelsong voor de film "Askepop".

Bij een tv-programma van de Deense omroep ontmoette Christina Kid Creole, die haar een hoofdrol gaf in 'Marvin Gaye - the musical'. Momenteel is Christina een van Kid Creole's coconuts.

Thomas N'Evergreen

Tomas Christensen heeft in Denemarken al verschillende hits op zijn naam staan zoals "How can I make you love me" en "One more try". De 40-jarige zanger is echter ook enorm populair in de voormalige Sovjetstaten. In Rusland alleen al verkocht zijn debuutalbum 500.000 exemplaren. Dit album is gemixt door Jon van Nest, die o.a. ook met Michael Jackson heeft samengewerkt.