NETHERLANDS

titel: IK BEN VERLIEFD (SHA-LA-LIE)

auteur: Pierre Kartner

componist: Pierre Kartner

zangeres: SIENEKE

 

         

Eerste reacties buitenland positief!

 

Vrijdag 16 juli

Buitenlandse fans lijken positief over de uitverkiezing van 3js voor het songfestival. Op diverse Eurovisiesites stonden youtubefilmpjes waardoor mensen een idee konden krijgen wie toch die drie j's uit Nederland waren.

Reacties variëerden van "Leuk" en "Met een goed lied kunnen ze scoren" tot "Ik ga volgend jaar misschien voor het eerst op Nederland stemmen" en "Nederland, welkom terug in de finale". Over het algemeen is men blij met deze keuze voor Nederland. Het lied is natuurlijk nog niet gekozen, maar het begin is er!

 

3js voor Nederland naar songfestival

 

Donderdag 15 juli

Vanochtend werd het in het programma 'De Gouden Uren' bekendgemaakt: de 3js zullen Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2011.

Jan, Jaap en Jaap zullen zelf met vijf liedjes komen, waaruit het publiek er een mag kiezen. Wel zullen ze daarbij de hulp inroepen van bekende producers.

De Volendamse heren zullen vergezeld worden van Daniël Dekker, die opnieuw het commentaar bij het festival zal leveren. Mogelijk wordt hij daarbij door een tweede persoon terzijde gestaan, al vermoeden wij dat dat niet Cornald Maas zal zijn.

 

bron: songfestival.nl

 

Nederland blikt vooruit naar 2011

 

Maandag 31 mei

Natuurlijk zal de TROS er intern over moeten vergaderen, maar wij vroegen ons al af: wie gaat volgend jaar Nederland vertegenwoordigen?

Dries Roelvink heeft al laten weten graag te gaan, wij weten echter niet of de TROS dat wil. Antje Monteiro zou het ook wel zien zitten. Wij van Hilversum Calling hebben echter een andere suggestie: Nick en Simon. Zeker met de vakjuries van tegenwoordig zou het talent van beide Volendammer heren herkent kunnen worden.

 

Sieneke veertiende

 

Zondag 30 mei

In de tweede halve finale is Nederland op de veertiende plaats geëindigd met 29 punten. Daarmee liet zij Bulgarije, Slovenië en Zwitserland achter zich.

Opvallend is dat "Sha-la-lie", een liedje van Pierre Kartner, veertiende van de zeventien werd. Dat was ook precies de score die zijn vorige inzending, "De oude muzikant" in 1973 behaalde.

 

Sieneke terug in Nederland

 

Zaterdag 29 mei

Vandaag keerde Sieneke terug naar Nederland. Om kwart voor vier landde het vliegtuig uit Oslo. Sieneke werd door fans en pers begroet.

Voor Hilversumcalling was dit de kans op een goedmakertje: voorgaande jaren boden wij de Nederlandse deelnemer een roos aan bij vertrek. Dat kon dit jaar niet, dus boden wij Sieneke vandaag een roos aan.

Sieneke is, zo vertelde ze, niet huiverig geworden voor een songfestivaldeelname. "Niet meteen volgend jaar, maar over een paar jaar, als ze me vragen, doe ik het graag". Over haar nabije toekomst zei ze: "Tot maandag rust ik uit. Daarna gaan we weer aan het werk want in juni komt mijn nieuwe single uit."

 

Tranen voor Sieneke

 

Donderdag 27 mei

 

Na afloop van de halve finale volgden moeilijke momenten voor Sieneke. Ze had moeite haar tranen te bedwingen.

Sieneke liet de in Oslo aanwezige pers weten teleurgesteld en verdrietig te zijn. Ze kijkt echter met trots terug op haar optreden. Dit had ze voor geen goud willen missen.

foto: ANP

 


 


 


 

  

Biografie Sieneke

Sieneke Peeters werd op 1 april 1992 geboren in Nijmegen. Als kind al leerde ze streetdance en stijldansen, maar al snel ontdekte ze hoe leuk ze zingen vond. Toen ze meedeed aan een Idols-achtige talentenjacht en die ook nog won, wist ze: ik wil zangeres worden.

Sieneke begon als zangeres op bruiloften en partijen. Op een goed moment werd ze ontdekt door Marianne Weber, die direct het talent van Sieneke herkende. Toen Weber dan ook gevraagd werd een kandidaat voor het nationale songfestival aan te dragen was het duidelijk dat dat Sieneke zou worden.

Inmiddels is Sieneke een overwinning én een nummer 1 hit rijker.


bron: www.sieneke.com